Dario Gradi, directorul de fotbal al clubului Crewe Alexandra, clubul din centrul scandalului de fotbal al abuzului sexual, a fost suspendat de Asociația de Fotbal în așteptarea unei investigații de nivel înalt.

Gradi, care a fost condamnat la Crewe din 1983, incluzând 24 de ani și peste 1.200 de jocuri manageriale, a fost obligat să stea departe de sport, în timp ce autoritățile relevante examinează rolul său specific în ceea ce președintele FA, Greg Clarke, a descris drept cel mai mare o criză pe care o poate aminti în sport. Gradi, care are un MBE pentru serviciile sale de fotbal, a fost interzis de la jocul lui Crewe acasă împotriva Crawley Town sâmbătă și suspensia oprește pe 75 de ani de la a lua “În urma discuțiilor cu Asociația de Fotbal, Clubul de Fotbal Crewe Alexandra poate confirma că Dario Gradi este în prezent în cadrul unei suspendări provizorii a fotbalului FA din fotbal , “Citește un clu b.

Ceea ce nu este clar este dacă acest lucru se referă la orice lucru care sa întâmplat la angajații săi actuali, unde Gradi a fost descris ca “dl Crewe” din cauza lungii asociații cu clubul sau dacă se referă la revendicări că în zilele de coaching la Chelsea a vizitat casa unui jucător de echipă de tineri de 15 ani care a “netezit” o plângere de agresiune sexuală împotriva lui Eddie Heath, cercetătorul principal care a fost identificat drept un recidivist în anii 1970 . Gradi, la vârsta de 30 de ani, a fost asistentul managerului de la Chelsea și a spus despre familia victimei că știa că Heath era “mai aproape” de băieți decât ar fi trebuit.Chelsea nu a făcut niciodată nicio acțiune împotriva lui Heath și ancheta independentă a FA, în cadrul unei investigații ample, care se așteaptă să dureze multe luni, dorește să intervieveze Gradi despre ceea ce știa clubul, ce au făcut despre el și dacă a existat o ascundere. Această investigație va fi condusă de Clive Sheldon QC, iar FA va declara că rezultatele vor fi făcute publice, sub rezerva legalității.Gradi nu și-a comentat suspendarea, dar a spus întotdeauna că nu știa nimic despre Crewe și despre acuzațiile care îi făceau lui Heath să i se pună în urmă cu două săptămâni. “Pe lângă faptul că a negat orice nelegiuire, să fie neadecvat și nedrept pentru toate părțile să comenteze fragmentar prin intermediul mass-media în acest moment în legătură cu afirmațiile istorice “, a spus el într-o declarație la vremea respectivă. “Este suficient să spun că voi face tot ce este în puterea mea pentru a asista toate autoritățile de investigare în ceea ce devine o investigație amplă și importantă a abuzurilor sexuale istorice”. Crewe declară că și-au deschis propria investigație independentă în modul în care s-au confruntat cu acuzațiile de abuz sexual asupra copiilor, dar clubul a refuzat în mod repetat să răspundă la orice întrebare despre cine va fi responsabil de acest proces, cât timp este posibil să ia și dacă intenționează sau nu să urmeze FA prin publicarea rezultatele. Gradi a descoperit că a fost suspendat la mijlocul săptămânii trecute, dar tocmai a ieșit la iveală și clubul nu a elaborat încă un răspuns oficial.Când Gardianul a contactat președintele Crewe, John Bowler, membru al consiliului din 1979, el a indicat că ar putea exista o declarație luni, spunând că va avea “o discuție cu personalul meu”.

din suspendarea lui Gradi vine într-un moment în care fotbalul englez se răsucește din ceea ce a fost descris ca un “val de talie” de revelații, deoarece Guardian ia intervievat pe doi foști fotbaliști, Andy Woodward și Steve Walters, despre ceea ce li sa întâmplat în juniorul clubului -sus.Cele mai recente cifre ale Consiliului Șefilor Poliției Naționale, lansate vineri, au fost identificate 98 de cluburi la nivel profesional și amator, împreună cu 83 de suspecți și au fost făcute 639 de sesizări la Operațiunea Hydrant în urma apelurilor către poliție și FA și linia fierbinte NSPCC. În același timp, Asociația de Fotbal Scoțiană se confruntă cu apeluri pentru a-și desfășura propriile cercetări. Săptămâna trecută, Partick Thistle a recunoscut că a lansat unul dintre angajații săi în 1992 împotriva unor abuzuri. Acest angajat a lucrat și pentru Motherwell, care deține propriile investigații.Acest lucru a urmat dezvăluirilor cu privire la un fost antrenor de tineret pentru Celtic, Hibernian și Falkirk, care a fost acuzat miercurea trecută de o infracțiune sexuală în Irlanda de Nord și a fost reținut în custodie. John Swinney, prim-ministru adjunct al Scoției, a declarat : “Cred că SFA ar trebui să recunoască amploarea acțiunilor pe care diferite cluburi le-au luat în mod individual pentru a examina comportamentul anterior în abordarea acestor probleme. Dar cred că existența acestor informații este acum atât de răspândită, că SFA trebuie să ia în considerare înființarea unei anchete independente care să satisfacă faptul că aceste probleme au fost abordate în mod corespunzător și pe deplin de către toată lumea în fotbal. “Facebook Twitter Pinterest Scandalul privind abuzul sexual asupra fotbalului: poveste dezvăluită