Mark Selby megnyerte a feszült találkozót John Higgins ellen Yorkban, hogy elérje a Betway UK Championship elődöntőjét. Végül lezárta a mérkőzést, hogy 5-5 után nyerjen öt órányi lenyűgöző snooker-t, aki csúszott a körömcsillapító döntő keretben, ahol számos mozdulat volt a lendületben.

Selby megpróbálja befejezni az évet a második világbajnoki címét a brit trófeát másodszor is felemelte, és úgy nézett ki, hogy kivágja a munkáját a formális skót ellen.

Higgins lassan kezdett, és megkereste mintha levágták volna, amikor Selby 119, 63 és 67-es szüneteket hajtott végre a 3-0-as túlfeszültség előtt, így sportfogadás Magyar megkönnyebbült, hogy megragadjon egy keretet az intervallum előtt ahhoz, hogy megálljon.

A skót útja és a következő három képkocka 4-3.Selby-t azonban nem szabad megrázni, és a mérkőzés egészen a döntőben lévő színekig tartott. de aztán nem sikerült visszavonni a zöldet saját zsebébe és Selby tőkésítették.

„Kizártam” – mondta Higgins. „Inkább 6-0-ot veszítenék, mint a 6-5-ös elveszítés.” Amikor rámutatott, hogy nagy harcot mutatott, azt mondta: „Ki érdekel? Ön harcot mutat, de még mindig veszít. Még mindig szembesül, hogy elveszíti a kemény meccset.

Selby szombaton Shaun Murphy-val szembesül a döntőben.Murphy, az Egyesült Királyság 2008-as bajnoka, a belga Luca Brecel felett 6-1 győzelmet aratott az utolsó négybe.

A Ronnie O’Sullivan a brit Championship címre, Mark Williams-re lépett. a legfrissebb áldozatává vált Yorkban. A korábbi világbajnok, Williams, korán mobil sportfogadás lépett az O’Sullivannal, mielőtt félretett volna az intervallum után, mivel a cím kedvence 6-2 győzelmet ért el.

A snooker második helyezettje lesz kilencedik félidős Szombaton az O’Sullivan legnagyobb rangsorú versenye.

A 64-es, 60-as és 78-as szünetek hétfőn 41-et fordított O’Sullivánt kényelmesen nyerték. Öt meccsen öt öt meccsben dobott le, amennyire célja, hogy megfeleljen Steve Davis Egyesült Királyság diadalainak rekordjainak – read more.