Suporterii Newcastle United au trebuit să se descurce foarte mult în acest sezon și nu este deloc surprinzător că echipa lor a jucat cea mai mare parte a meciurilor lor într-o coloană sonoră de stăpâniri, prăpădiri și apatie. Cu toate acestea, într-o seară când toxicitatea ar fi fost fatală, Newcastle a fost aplaudat după ce și-a sporit șansele de supraviețuire prin menținerea lui Manchester City la o remiză de 1-1 care lasă două puncte în spatele Norwich City, cu patru jocuri rămase. Vurnon Anita din Newcastle Manchester City Citește mai mult

Se pare că a căzut pe picioare pentru cădere înainte de a bate Swansea City sâmbătă, are un impuls cu Newcastle. Precauția este că Newcastle ar fi lăsat-o prea târziu, înainte de a descoperi acest nivel de reziliență, iar Sunderland, plasat pe locul 18, poate fi în continuare încrezător, având în vedere că dispozitivele lor arată bine. Chiar și așa, a fost un efort remarcabil.Renașterea inspirată de Rafael Benítez a văzut Newcastle să ia patru puncte de la ultimele două jocuri, permițându-le să elimine diferența de pe Norwich și vor avea șansa de a rămâne în continuare dacă vor continua să joace cu această intensitate, nu în ultimul rând pentru că încă mai trebuie să vizitați Aston Villa. Orașul știa că au luptat. Pentru ao pune în context, au fost 11 ani și mai multe umilințe decât le-ar plăcea să-și amintească de la ultima victorie asupra orașului în liga. Liverpool de la Benítez a fost campioană europeană, Alan Shearer a condus încă linia pentru Newcastle, iar golful lui Michael Owen a fost suficient pentru a vedea o echipă care la avut pe Stuart Pearce în teren, Joey Barton în mijloc și Antoine Sibierski și Darius Vassell în față. >

Vremurile se schimba.Newcastle, moralul și identitatea lor, diminuate de opt ani de bătaie de cap a lui Mike Ashley, nu mai construiesc mari etape pe teren pentru a prezenta noi înscrieri către suporteri, în timp ce un sezon care începe cu Benítez visând să aducă Liga Campionilor la Bernabéu cu o coborâre de coșmar în campionat. Cu toate acestea, calitatea opoziției, gravitatea situației și forma slabă a Newcastle-ului a însemnat că aceasta a trebuit să fie un meci la care mulțimea și-a pus multe nemulțumiri cu Ashley o parte. Chiar și atunci când oficialii slabi l-au permis lui City să-și ia o conducere precoce, ei au stat cu echipa lor. Newcastle a cedat pozitivitatea care se toarnă de pe standuri și va trebui să fie astfel atunci când Crystal Palace și Tottenham Hotspur călătoresc la nord-est.Capitandu-se din nou de Moussa Sissoko si inviorati de victoria de sâmbătă asupra Swansea, au început promițător, apăsând furios, atacând cu ritmul în zonele largi, unde Aleksandar Kolarov părea vulnerabil ori de câte ori Andros Townsend fugea la el. a scazut dupa ce oficialii nu au reusit sa arate Sergio Agüero, care a marcat cinci goluri in 20 de minute cand City a infranat Newcastle 6-1 in octombrie, a fost ofsaid in momentul in care a condus pe Kolarov, lovitura libera de Karl Darlow in minutul 15. Jesús Navas fusese deja scos în spatele lui Paul Dummett pe dreapta, Kevin De Bruyne a aruncat o lovitură lată și sa părut că apărarea porților lui Newcastle va fi repetarea lor.

Când s-au predat la meekly la Southampton acum 10 zile , se părea că Newcastle era sigur că va merge în jos.Ei au apărat ca amatori și au jucat fotbal fără suflet, fără vlagă, șocant Benítez cu lipsa lor de mândrie.

Cu toate acestea, spaniolul a realizat ceva ce a fost dincolo de Steve McClaren. El a reușit să găsească inima acestei echipe și, în timp ce slujba de a-și întoarce una la alta este departe de a fi terminată, cel puțin Newcastle se dezmembrează. Ceva se agită în ele împotriva Swansea. Scăparea Jonjo Shelvey și aducerea Cheik Tiote înapoi în mijloc au lucrat și Newcastle știa orașului le-ar da șanse.

Deși Vincent Kompany a făcut începe primul său de la 15 martie, partea lui Manuel Pellegrini au fost neglijent, cu Kolarov un accident de așteptare să se întâmple la stânga-spate.Momentele după ce Papiss Cissé a pierdut o șansă glorioasă de a egaliza, Vurnon Anita a făcut 1-1 în minutul 31, a bătut pe Kolarov și a lăsat o lovitură mică peste Joe Hart. Orașul a fost zguduit pentru o vreme, cu Energia lui Newcastle amenință să copleșească vizitatorii, dar începu încet să recâștige un control la începutul celei de-a doua jumătăți. Agüero a îndreptat o singură șansă direct spre Darlow și ar fi putut avea o pedeapsă atunci când tocurile sale au fost lovite în zonă; Navas a văzut o altă lovitură împinsă larg; iar sentimentul a sporit că eforturile lui Newcastle în prima jumătate a început să-și ia amploarea. Totuși, asediul așteptat din oraș nu sa materializat niciodată și Newcastle a privit rar în probleme în timpul etapelor de închidere.S-ar putea chiar să fi doborât punctele dacă Hart nu ar fi negat pe Georginio Wijnaldum în minutul 88. Totuși, după un punct acceptabil, următorul test al unității nou descoperite de Newcastle va veni când vor vizita sâmbătă Liverpool. Și dacă cineva știe cum să câștige la Anfield, este Benítez.