A The Pass-t három, 12 év alatt elhelyezett hotelszobában a Manchester United FA Ifjúsági Kupa győztes csapatának fényképe inspirálta 1992-től. Paul Scholes és David Beckham a névtelen fiúk mellett állnak, akik hamarosan lemaradtak után. „Elkezdtem gondolkodni az életed aranykorának fogalmával” – mondja John Donnelly író.

Először a Royal Court-ban rendezték meg a The Pass-t, amely három félidős játék, egy szerelmi történet, amely Justin Fashanu tragédiáját nyögte meg, aki 1998-ban megölte magát, miután az első játékos lett. A pályafutás kezdetén két fiúval kezdődik, és Tovey-val szupersztár focistaként, a másik pedig boldog.Toveyt elcsábította a „sportos Hamlet” leírása; Donnelly jegyezte meg Jason-nek a részét. – Ő egy ilyen fantasztikus színész, Russell – mondta később -, és egy klasszikus Essex fiú – bájos, meleg, komor, ezzel a hihetetlen érzékenységgel. És Jason-nek tényleg online sportfogadás szüksége van erre, mert szörnyű elemei vannak a karakteréhez.

Ki a világon, bár meglehetősen névtelen – mondja Londonban, az emberek csak a kutyáját látják. – Csak akkor kapok felismerést, ha kéket viselek – vallja be Tovey. – Nem tudom miért.De ha kellemetlenül érzem magam, egy elektromos kék öltönyt viselek. ”Segített abban is, hogy egy olyan karakter számára, aki az alsónadrág nagy részét töltötte, hajlandó volt dolgozni. Ma Tovey teljesen felöltözött, fényes és nyugodt New York-i repülés után, ahol a Quantico – Google bűncselekmény-sorozatát felvette a nevével, és az eredmények első oldala olyan blogok, amik a karakteréről szólnak. 35-ös, a lakáson átnyúló, még bikaviadalánál is inkább kölyöknek tűnik.

A Billericay-ben született, az edzőcéget működtető szülőknek, Tovey-t először a The History Boys és a BBC Him & amp; ; Neki.De a 30. születésnapja körül valami megváltozott: Tovey (18 év óta) kezdett melegen játszani. – Nem tudatos döntés volt – mondja -, és csak a másnap volt, hogy rájöttem, hogy valahogy fontos volt. Olyan régóta, mint fiatal színész, aggódtam, hogy egyenes szerephez juthatok, és most már tudom, hogy ez nem szükséges. A meleg szerepek a legjobbak számomra.A homoszexuális lelkesedés a karrieremhez vezetett. ”A The Pass mellett a HBO’s Look-ben is kitűnő volt, a San Franciscóban lévő férfiakról, akik felfedezték a mai meleg meleg kapcsolatok bonyolultságát; homoszexuális férfi játszik Quantico-ban; jövőre Angels-ben Amerikában sztárol, és a közelmúltban a Broadway-nél Rodolpho-ként jelent meg Arthur Miller A A hídon a hídból. „És rájöttem, hogy éppúgy, mint nem csak egy módja annak, hogy egyenes személyt játsszunk, vagy egy történetet mondjunk, egy milliárd lenyűgöző csodálatos történet van, amit unibet fogadások az interneten meleg homoszexuális karakterekkel mondhat. Egy milliárd kaland van. ”

Az elmúlt évben véletlenül azt javasolta, hogy a drámaiskolába nem megy, és azt sugallja, hogy„ rettenetes ”lett volna, ha„ nőies ”.Nem volt felkészülve a visszafogásra, az internalizált homofóbia vádjával és a győzelemre, amint emlékszik. Kihúzva, és a közszemben, akkor rájött, hogy – felelte. Ha „úttörőnek”, homoszexuálisnak és előadónak fogom tekinteni, biztosítani kell, hogy pozitív üzenetet adjak ki. „A dolgok nagyszerűek számomra, és azt szeretném megmutatni, hogy ez lehetséges.” Facebook Twitter Pinterest „Nem csak egy történet mondani”: a színpadon Mark Strong New York-ban, a Kilátás a hídról. Fénykép: Jan Versweyveld / AP

Ez egy olyan üzenet, amely a The Pass-on is fut, egy film, amelyben Tovey azt mondja, hogy még mindig a legjobb teljesítményt adott, annak ellenére, hogy semmit sem tudott a futballról.Elég jól tudta, hogy megérti, hogy a homofóbia még mindig a sporton fut, mint egy mérgezett patak. – Ha egy premiership labdarúgó most kijött volna, csodálatos dolog lenne, és remélem, hogy elég bátor ahhoz, de ez elkerülhetetlenül elfedi a teljes karrierjét, nem? Egy bátor ember venné ezt, hogy felvegye az énekeket – mondja Tovey a fejét rázva.Még Greg Clarke, az FA elnöke is azt mondta, hogy nem hiszi, hogy a futball készen áll a meleg játékos számára, hogy kijöjjön, hozzátéve, hogy ez lehet „év vagy két”, mielőtt biztonságos lenne.

Rangers középpályás Joey Barton azt is elismerte, hogy az állványokban, ha „húzza ki a harcot, egy„ pofás ”vagy”, míg a játékosok homofób támadásokat használnak az edzőterületen. „Ez a lebegő nyelvi intolerancia és gondatlanság, ami általában a futballipart és a labdarúgó stadionokat kifejezetten az LGBT-rajongók számára megfélemlíti” – írta Barton blogján 2014-ben. annyira kényelmes, hogy szívesen vándorolnak Wembley Way-nél a kézben, ugye? – folytatta.Azonban egy dolog az egyenes labdarúgók számára, hogy rámutassanak a homofóbiára, hozzáteszi Donnelly, de egészen más, hogy megváltoztassák őket. „Ennek hatására a rajongók és a homoszexuális játékosok maguk is elkövetik a hibákat. A kluboknak sokkal aktívabbnak kell lenniük, amikor azt mondják, hogy a játéknak meleg rajongókra van szüksége, minden szinten meleg játékosokra van szüksége, mit tehetünk azért, hogy ezt megváltoztassuk? >

A Tovey a szerepre való felkészülés során egy baráti Arsenal játékba ment.Donnelly, egy hatalmas labdarúgó-rajongó, megkönnyebbült, amikor Tovey elmondta neki, hogy elfújta a hangulatot – hogy megkapta: a „gladiátor, viscerális izgalom”. „Szezonbérem volt, hogy a The Dellen Southamptonra nézhessek” – emlékszik vissza Donnelly. „Soha nem tudtam az apámat, és egy bizonyos szinten férfiak megfigyelésének helye volt.” Ha a történet a fotóval kezdődött, Donnelly és Tovey véget vetett, és megkérdőjelezte, hogy mit jelent az ember. „A fiatal férfiak depressziójának mértéke magas az égen, és annak a képessége, hogy megoszthatjuk, hogy kik vagytok, része ennek.Mennyire nehéz – a fiatal férfi sportolók érzelmileg megnyílni – megdöbbent engem ”- mondja Donnelly.

„ Ez egy nagyon fontos filmnek tűnik ”- mondja Tovey. – A karakterem mindent megtesz, de üreges, míg a másik srác [Arinze Kene által játszott] ülhet a kocsmában, és kézben tarthatja a barátját. Ez a boldog vége. Van egy személy, aki él az életében, tudván, ki ő. A másik ember tönkrement, mert soha nem fogadta el. Ez egy tragikus gondolat. És még jobban érzem magam, mert soha nem kellett elrejtenem, hogy ki vagyok. ”Félénk mosolyt ad, hirtelen zavarban.

Ma Tovey azt mondja, hogy„ nyugodt ”. „Amikor fiatalabb voltam, a History Boys vége felé, ambícióm az égbolt volt. Sok éven át üldöztem, üldöztem…Most elengedtem, és rájöttem, hogy a dolgok hozzám jönnek.Mindent építettek a filmben elért teljesítményre. ”Még mindig van ambíció. Szuperhős akar játszani. Mike Leigh-nel akar dolgozni. Pinteret akar játszani a Broadway-n. „Drámai, fájdalmas szerepekre akarok tolni őket, amiket felfedezhetem.” Egy másodpercre gondol. „Olvastam egy olyan színészről, aki balesetet hallott az utcán, és lefelé haladt a lépcsőn, hogy segítsen. De útközben volt egy tükör. És megállt, hogy lássa, mit nézett ki. Nem vagyok olyan rossz, mint az, de érzelmileg visszahívom az életem pillanatait – szeretném használni őket. Fénykép: Sophia Spring a megfigyelő számára

Mely pillanatok? – A nan nan temetése. Abban a pillanatban, amikor a szüleim elmondták, hogy meghalt.Amikor a ló és a kocsi felállt, a zaj az én nagynéném. “Lát? Volt egy kutyánk, Tasha, akit öt éves koromban le kellett állítani. Apa elment az állatorvosba, és amikor visszajött az autóba, sírni kezdett. – Ott van egy leválasztás, mert emlékszem arra, hogy „ezt örökre meg fogod csinálni.”

Ez azt jelenti, hogy nem tapasztalta meg abban az időben? Megmentette? – Nekem van az a képessége, hogy eloszlatjam az érzéseimet. De élnie kell ahhoz, hogy valaki másat ábrázoljon. Élek! – Úgy hangzik, mintha dicsekedne, és megcsalt. „A művészeten keresztül is élek.” A karakterem mindent tartalmaz, de üreges.Szerencsésnek érzem magam, mert soha nem kellett elrejtenem, ki vagyok

Most utazik, nem csak a munkára, hanem a kis galériák meglátogatására – az egész viselkedése megváltozik, amikor a művészetről beszél , lassan, céllal. Elvisz engem a kollekciójában: a konyhában található kerámia, egy hatalmas grafit rajz, amely a napfényben csillog. Amikor megkapta az első ellenőrzést a The History Boys-ről, szüleit megdöbbentette az a döntése, hogy Tracey Emin monoprintre költi. Úgy érzi, hogy élvezi az emberek elvárásaival való játékot – egy Essex-fiú, aki büszkén kiáll, egy hatcsomagos színész, akit a fogalmi művészet megszállottja, aki egy új évet vár a gyilkosság-rejtély partira. – És a társaimon, barátomon, családomon, kutyámon keresztül élek.Szükséged van az igazi dolgokra. ”

A másik napon viktoriánus estét szervezett a társaival, vicces nevekkel gondolkodva a csapatukra:„ És én is tetszett, de nem lehetünk túl durva mert ott lesznek felnőttek. ” Nem csak addig, amíg a barátait felnevette a nevetést, emlékezett rá, hogy 35 éves. Úgy értem, van pillanatok. Tudom, ki vagyok most. Kutya – az életért felelősség. Mindig gondolok rá. Ezzel nőttem fel. ”A nevének hangja, Rocky patters Tovey-hoz fordult, aki felemeli az ölébe. – Keményen dolgoztam, hogy felemeljem. Amikor kiskutya volt, Rocky a saját szart eszik. Ananászot kellett etetnem, úgyhogy a szar citromot kóstol, és megáll.De csak ananászt szeretett neki. – Megcsókol.

Neki fontos, hogy az emberek látják ezt a filmet. – Hogyan juthatunk be az emberekbe? – Azok, akiknek igazán szükségük van rá? A szeme tágra nyílt, és előre hajlik. – Tudom – mondja. “Hazugság. Írj, hogy ez egy foci huligán film. – Oké, mondom. Ez egy foci huligán film. Imádni fogod.

A Pass most már az egész országban moziban