A Világ Doppingellenes Ügynökség elnöke, Sir Craig Reedie hevesen tagadta, hogy egy hátizsákos megállapodást kötött Oroszországgal, és ragaszkodott ahhoz, hogy ne tegyen lemondást a sportolók és a doppingellenes csoportok kritikája ellenére is. Wada nem végez munkát Marina Hyde Bővebben

Az Úr Wada konferenciáján beszélve, Reedie megígérte, hogy teljes körű szolgálatát szolgálja, amely novemberben véget ér, annak ellenére, hogy felesége arra kényszerítette őt, hogy kilépjen a nyomás miatt. „Az a hölgy, akivel 50 éve éltem, újra és újra unibet mobil fogadás megadja a lemondás vagy a válás lehetőségét” – mondta. – De nem hiszem, hogy a világ jobb lesz, ha nem vagyok ott. Reedie azt mondta, hogy felesége, Rosemary néhány napja újra felvetette a kérdést, de „szerencsére megnyugodott”, mivel .- kérdezte Reedie, hogy meggyőzze őt, humoros kísérletben: „Úgy döntöttem, új konyhát fejlesztek ki…nagyon szép. ”

Wada tartós tűz alatt van, mivel megszüntette az orosz doppingellenes ügynökség szeptemberi felfüggesztését, különösen azért, mert az orosz kormány úgy tűnik, nem teljesíti a Wada útitervében foglalt kötelezettségét, hogy elfogadja azt hatalmas állami szponzorált doppingprogramot futtat.

Reedie elismerte, hogy a kritika „zúzta”, de megtagadta, hogy alatta maradt, és ismételten ragaszkodott ahhoz, hogy az oroszországi kereskedelem Wada számára hozzáférjen a moszkvai laborhoz , ami segíthet abban, hogy több csalást kapjon.

„Hogyan írhatod le, mint egy hátsó terem üzletet, ha nyilvánosan írok az orosz hatóságoknak, és másolom ezt a levelet az összes végrehajtó bizottságomnak?” Mielőtt elutasítaná, hogy valaha is túl közel van Oroszországhoz, annak ellenére, hogy 2015-ben írt egy ragyogó e-mailt az akkori sportminiszter Vitaly Mutko asszisztensének. Regisztrálj a The Recap-re, a szerkesztői csákányok hetente küldött e-mailjére.

A Reedie-re gyakorolt ​​nyomás rendkívüli e a Fehér Házban zajló összefonódási csúcstalálkozó, amelynek során Emma Coburn sportoló azzal vádolta Wadát, hogy „a zaklatás és az elkeseredés” a reformot vitató és az amerikai doppingellenes ügynökség vezetője, Travis Tygart, azzal vádolta, hogy túlságosan közel áll a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz Reedie nem értett unibet mobil sportfogadás egyet, mondván, hogy „csalódott” volt Tygart észrevételeivel. – Travisnak többet kell tudnia, mint bárki más, hogy az elmúlt években annyi nehézségem volt a NOB-val, mint bárki mással – mondta. „Szeretném azt hinni, hogy valamilyen jövőbeni időpontban meg fogja vizsgálni Usada erőfeszítéseit az amerikai sport nagy területére nézve, amely nem felel meg a kódnak.Úgy gondolom, hogy ez nagyobb hozzájárulást jelentene a tiszta sporthoz, mint amennyit folyamatosan panaszkodnak a Wada tevékenységeire. ”Wada azzal vádolta, hogy puha a doppingolással a vészhelyzetben a Fehér Ház csúcstalálkozóján. Wada-ban, Linda Hellelandben, aki részt vett a Fehér Házban tartott találkozón – nyilvánvalóan Reedie kívánsága ellen.Rellie elmondta, hogy Lelleland, aki a múlt hónapban a szeptemberi szeptemberi szlovákiai visszafogadási határozat ellen szavazott, és a Wada-ban nagyobb jelentőséggel bíró sportolók hangszeres támogatója volt, hűségesnek kell lennie Wada Oroszországgal szembeni álláspontjához.

„Amikor Madell Helleland elmondta, hogy elmegy, emlékeztettem rá a struktúráinkra, és valójában jelölöm ki, aki egy eseményen képviseli Wadát” – mondta Reedie. „Megkérdeztem tőle, hogy van-e valamilyen tájékoztatója vagy felhatalmazása az általa képviselt hatóságtól, de ha egyénként részt vett, elvártam, hogy a Wada alelnöke lojális legyen az igazgatótanács által a demokratikus döntéshozatalban. Másodszor, és másodsorban elismerik a kormányzás terén végzett munkát.Nem hallottam választ. ”

Helleland később egy riposte-t írt a Twitteren. – Kedves elnök, Reedie, találkoztam azzal, akit akarok – írta. „Sportolók, nemzeti doppingellenes szervezetek vagy kormányzati képviselők. És igen, azt hiszem, a sportolóknak a Wada minden irányító testületén kell képviselniük. Soha nem fogom elfogadni a sportolók vagy más emberek zaklatását. #FreedomOfSpeech”